Vietnam
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Marion
23 Januari 2015 | Vietnam, Hanoi
Zo het duurde even maar bij deze toch echt ons laatste verslag (van deze reis dan tenminste). Jullie hadden immers nog een land tegoed, Vietnam. Het is al even geleden maar gelukkig zijn onze herinnering nog vers en denken we er nog iedere dag met veel plezier aan terug.
Tijdens de reis waren de plannen ontstaan om onze terugreis naar Nederland met de trein te doen, de zogenaamde Trans Siberische express. Door geld en tijd gebrek hebben we dit op de lange baan geschoven. Gelukkig konden in Vietnam onze reisroute grotendeels wel met de trein afleggen als compromis.
Wat een heerlijke manier van reizen, de gaafste uitzichten, heerlijk slapen in een bedje en gewoon zeer comfortabel. Veel, veel, veel beter dan met de bussen. Want wat hebben we weer een angsten uitgestaan tijdens de vele busritten. Vooral de slaapbus was een hachelijk avontuur..; Maar goed we hebben alles weer heelhuids overleefd en de verhalen achteraf maakt het toch weer leuk.
Vietnam, wat een land, indrukwekkende geschiedenis en prachtige kust, natuur en cultuur. Volop genoten van onze laatste weken in Azië, dat wil zeggen, heerlijk gegeten, tempels bekeken en drijvende markten bezocht. De laatste week hebben wij doorgebracht in het hectische chaotische maar zo gave Hanoi, wat een stad. Overal scooters, mensen,eten en zeer veel indrukken. Gelukkig een prachtig net nieuw hotel gevonden en de laatste week eigenlijk gewoon in de stad rondgehangen en genoten van de straattaferelen. Werkelijk iedereen heeft zijn eigen handeltje, fietsen zijn omgebouwd tot complete winkeltjes of restaurantjes met keuken en al. Wat zij allemaal op fietsen vervoeren daar kunnen wij nog wat van leren in Nederland.
Wat ook heel leuk is aan Hanoi is dat ’s avonds de straat veranderd in een aaneenschakeling van kroegjes met zelfgebrouwen bier afgewisseld met restaurantjes. Dat wil zeggen, iedereen zet op zijn stoep een aantal kinder plastic stoelen en of krukjes neer, daarnaast een fust met bier en de kroeg is geopend. De buurman heeft meestal dezelfde opzet maar dan natuurlijk met loempia’s of andere lekkere hapjes voor bij het biertje. Zo kan iedereen mee profiteren en een centje verdienen.
Het leven speelt zich echt grotendeels af op straat en wij hebben uren heerlijk met een biertje van 0,20 cent ons zitten verbazen over alles wat zich voor onze neuzen afspeelde.
Als laatste gave afsluiter hebben wij nog een trip gemaakt naar Halong Bay. Dit is 1 van de wereldwonderen, wat een mooi gebied. We sliepen 1 nacht op de boot en 1 nacht op een eiland. Vooral het varen en kajakken langs de prachtige rotsformaties was geweldig! Het was een waardige afsluiter van deze bijzondere reis.
Inmiddels zijn wij alweer meer dan vier maanden thuis en we hebben bijna alles weer voor elkaar. Martijn heeft een leuke uitdagende baan als Outdoorcoach in Belgie gevonden. Dit houdt in dat hij vier dagen daar is en dan weer vier dagen thuis. Dat is best even wennen na negen maanden 24 uur per dagen samen mij hij heeft het goed naar zijn zin gelukkig. Marion begint na een paar maanden gewerkt te hebben bij Hotels van Oranje 1 november aan een nieuwe uitdaging. Medewerker Customer Care bij Tui/Arkefly. Een zeer uitdagende, veelzijdige functie op een nieuwe afdeling. Bijkomend voordeel, korting op reizen en goedkoop vliegen!! Dit zal dus niet onze laatste blog zijn denken wij zo.
Daarnaast zijn wij bijna klaar met het klussen aan ons huisje en hopen over een week te gaan verhuizen naar een prachtig nieuwbouw huisje in Zoeterwoude Rijndijk.
Wij gaan ons dus wel redden in Nederland en mochten de reiskriebels weer opduiken voorlopig hebben we genoeg mooie herinnering om nog van na te genieten.
Iedereen bedankt voor het volgen van onze blog en tot de volgende reis! Wij hopen dat jullie via onze blog toch ook een beetje mee hebben kunnen genieten.
P.S. Uiteindelijk heeft dit verslag nog veel langer moeten wachten, inmiddels zijn we zelfs alweer verhuisd, deze keer naar een ons eerste eigen koophuis. Martijn werkt weer voor Gemiva en we zijn zelfs getrouwd op 29 augustus 2014! We hebben zin in de toekomst en zien wel wat er komen gaat.