Ilha Grande en meer
Door: Marion en Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Marion
16 Oktober 2009 | Brazilië, Rio de Janeiro
Wij hoorden dat het regende in Nederland dus wij dachten jullie zijn vast toe aan een nieuwe zonnige update! Wij zijn inmiddels in Paraty, een kustplaats in Brazilië, maar hebben ook een paar heerlijke dagen doorgebracht op Ilha Grande. In ons vorige bericht vertelden wij al dat er wat regen was voorspeld. Nou dit bleek niet overdreven, het heeft 36 uur non-stop geregend.... Nu zijn wij natuurlijk wel wat gewend dus gewoon een camping opgezocht en ons tentje opgezet. Wij waren meteen erg onder de indruk van Ilha Grande en het is echt een prachtig eiland! De eerste avond hebben we gezellig met een paar gasten uit Rio aan het bier en de lokale sterke drank gezeten. De volgende dat wilden we even een stukje gaan wandelen. Dit werd een tocht van dertig kilometer in onze poncho´s in de stromende regen. Gelukkig maakte de natuur, ons eerste wilde aapje en een prachtig strand de tocht meer dan de moeite waard.
De dag erna hield de regen gelukkig op en na alles te drogen gehangen te hebben zijn we op pad gegaan naar Lopes Mendez (het op vijf na mooiste strand van de wereld). Na een flinke jungle klauter tocht werden we spectaculair beloond. Hier heeft Martijn ook zijn eerste golfsurf meters gemaakt en Marion heerlijk liggen bakken op het strand. Terug vaart er een soort taxiboot dus dat was goed geregeld. De tweede keer dat we echter deze boot namen zijn we in een kleine storm beland. Was best heftig en kwamen echt drijfnat van de boot af door de grote golven die over het dek sloegen.
Na deze heerlijk vermoeiende dag lagen wij op tijd in ons tentje, ´s nachts schrokken wij echter wakker omdat er een of andere idioot met een groen laserlampje in onze tent zat te schijnen. Wij tegen het doek slaan en roepen!! Toen dat niet hielp stormde Martijn dapper de tent uit en bleken er nog veel meer lichtjes te zijn....... Leuk die vuurvliegjes!
Ilha Grande had ons nog veel meer te bieden namelijk: nog veel meer aapjes, een prachtige waterval, een oude vervallen gevangenis, Caipirinha´s, de heerlijkste taartjes op straat te koop en helaas ook nog meer regen in het verschiet. Daarom hebben we nu onze reis vervolgd richting Paraty (dit is de plek waar de Portugezen voor het eerst aan land kwamen) en zitten in een klein hostel. Het is een leuk oud stadje waarvan het centrum autovrij en beschermd gebied is. Ook hier in de omgeving zijn vele mooie stranden. Onderweg naar één van die stranden heeft Marion een klein ongelukje gehad. Er stonden al bordjes waar gewaarschuwd werd voor oesters. Marion vroeg zich al af waarom, zo gevaarlijk zijn die toch niet? Nou dat valt vies tegen als je uitglijdt over een rots met oester erop. Een flinke schaafwond en een paar diepe sneeën zijn dan het gevolg. Wees dus gewaarschuwd voor oesters!!!! Vandaag dus even een rustige wandeling gemaakt die toch weer bijzonder werd door nog meer aapjes en een ontmoeting met een vader en zijn drie kinderen die terugkwamen van het bananen plukken. Wij werden spontaan op net geplukte bananen getrakteerd!
Wij gaan zo lekker een hapje eten in een restaurant met buffet waarbij je per 100 gram betaald voor je eten. Zijn erg benieuwd!
Ciao Martijn en Marion
17 Oktober 2009 - 08:33
Erwin En Laura:
Zooo, mooi weer zeg!! Balen van het weer,maar zo te zien ook nog genoeg vit. D gehad :)
He Martijn, lukt het golfsurfen een beetje?? 2e keer toch nog maar??
xx erwin en laura
17 Oktober 2009 - 10:12
Rob En Jolien:
Ik weet niet hoe jullie erbij komen dat het regent. Het zonnetje schijnt de hele dag s'nachts vriest het alleen een beetje. Mooi om te horen dat het goed gaat. Als ik het me goed herinner is de volgende stop in de Amazone. Kom maar op met de volgende foto's!! -
17 Oktober 2009 - 10:53
Ilse En Joost:
Super leuk om weer wat van jullie te horen!
Ziet er allemaal super mooi uit!
Dikke kus -
17 Oktober 2009 - 14:08
Manon:
Hey dushi's
Wat een verhalen weer! Marion, hoe is het met je snee? ;) Al beter? Wel jammer voor jullie al die regen, maar zie dat jullie ook zon hebben gehad, want jullie beginnen al te kleuren. En met de regen hier valt het allemaal wel mee hoor. Zoals Rob en Jolien al schrijven alleen 's nachts. Nu schijnt de zon al de hele dag!
Veel plezier nog,
Kus Manon -
17 Oktober 2009 - 14:38
HV Backoffice:
Leuk om alles te lezen en de mooie fotos te zien! Groetjes Simone, Jet en Diana -
17 Oktober 2009 - 19:01
Corina :
Nou, dat ziet er weer goed uit! Jammer van de regen, maar goed, dat hoort er ook bij.. dat heb je als je EEN JAAR weggaat.. ;)
Marion, voor jou geen oesters meer :) of waren die toch al niet favoriet..
Nou, kijk weer uit naar het volgende verhaal!!
Ben trouwens ook.. ;)
Kus -
17 Oktober 2009 - 19:38
Cindy:
ondanks de hevige regenbuien...ziet het er nog steeds heel gaaf uit hoor!!! Enne je schrijft heel leuk
Groetjes Cindy -
18 Oktober 2009 - 10:20
Nicoline En Jeroen:
Hoi leuk om weer wat van jullie te horen en wat een leuke foto's.
Wij gaan ook op vakantie morgen een klein eilandje in de jungle.
Meerdal Limburg, leuk he nooit van gehoord he.
hihihi
Wij horen gauw weer van jullie, wij zijn erg benieuwd naar jullie volgend verhaal.
een knuffel uit alphen
18 Oktober 2009 - 10:52
Opa En Oma :
Hoi Martijn en Marion
We zijn op bezoek bij jullie ouders en hebben op de pc bekeken wat jullie al hebben beleefd.
Wat een prachtige natuur.
Wij wensen jullie nog heel veel geluk en plezier samen.
Veel liefs Opa en Oma -
18 Oktober 2009 - 11:16
Eveline:
Wow! Kan niet anders zeggen! Ziet er heel mooi, leuk, gezellig en ontspanen uit. Tja, die regen hoort er inderdaad bij.. en dan trek je gewoon weer verder.. Gaaf hoor! Geniet er lekker van!
Willen je schaafwonden al een beetje helen Marion?
Dikke kus Eef -
18 Oktober 2009 - 12:01
Frans En Willy:
Ha die M & M
Hartstikke leuk weer foto's van jullie te zien en wat zijn ze mooi!
Hoop dat het weer snel opknapt, anders toch maar die paraplu voor 30 euro...? Dikke kus papa en mama -
18 Oktober 2009 - 12:03
Frans En Willy:
P.s. Pas volgende keer goed op voor oesters.....
19 Oktober 2009 - 09:19
Patries:
Jeetje,het ziet er weer echt gaaf uit allemaal. Echt super leuk! groetjes -
19 Oktober 2009 - 13:26
Margriet Marges:
Hoi,
Ik werd door Erwin en Laura getipt over jullie reisverslag. Heel erg leuk om jullie avonturen te lezen. In een korte tijd al heel veel meegemaakt. Geniet er maar van. Hartelijke groeten van Margriet (Erwin's moeder). -
20 Oktober 2009 - 06:56
Kim En Fer:
Hey lieve schatten,
Zo te lezen en te zien hebben jullie het waanzinnig naar je zin!
Jammer van de regen :( maar jullie krijgen dit jaar vast ook nog wel een zonnetje ;)haha.
Geniet ervan, hier wordt veel aan jullie gedacht!
X Kim en Fer
20 Oktober 2009 - 14:52
Tim En Marloes:
He Martijn en Marion,
Wat een geweldige verhalen, om jaloers op te worden! Geniet er maar lekker van (en dat lukt jullie zo te lezen best ;-)!
xx Tim en Marloes -
21 Oktober 2009 - 19:38
De Rozenboompjes:
dat was weer een heel avontuur met leuke fotoos. Jullie zien er picobello uit dat doet ons goed. lieve groetjes A+N -
23 Oktober 2009 - 19:57
Dick En Conny:
Fijn te lezen dat het goed gaat met jullie.
(leeft die oester nog waar Marion over uigegleden is?) kijken uit naar jullie volgende reisverslag.