Wat een grote waterval!!!
Door: Marion en Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn en Marion
26 Oktober 2009 | Brazilië, Foz do Iguaçu
Verder ook nog een Braziliaanse verjaardag meegemaakt. Het kleinzoontje van de eigenaresse van ons hostel werd 10 jaar. Toen we terugkwamen van een wandeling was het hele hostel versierd, stond er een trampoline en moesten we meteen gaan zitten. We zijn helemaal volgestopt met plaatselijke bitterballen en andere lekkernijen, erg leuk om mee te maken.
Na Paraty hebben we de bus gepakt naar Sao Paulo met de intentie om daar 1 of 2 dagen te blijven. Toen we echter Sao Paulo binnenreden kregen we er een steeds slechter gevoel bij, armoedige flats en veel favela's. Toen Martijn ook nog een net uit de rivier opgevist lijk langs de weg zag liggen wisten we zeker dat we hier niet langer wilden blijven.
Snel besloten om meteen de volgende bus te pakken naar de bekende Iguazu watervallen! Afijn na een reis van bijna 23 uur arriveerden we in hostel Natura. Natura is een passende naam want het ligt in de middle of nowhere, er zijn hier padden zo groot als konijnen en torren zo groot als muizen... Maar het is hier wel erg mooi en er was genoeg plek om ons tentje op te zetten.
Ons tentje is tijdens ons verblijf hier tot het uiterste getest. Het heeft hier namelijk ontzettend gestormd met onweer, regen, windvlagen en omgewaaide bomen (deze hebben voor een stroomstoring van 16uur gezorgd). Maar ons tentje bleef dapper staan en is heerlijk droog gebleven van binnen. Een andere test waren de katten hier. Blijkbaar zijn katten dol op ons tentje, leuk om in de weg te liggen bij het opzetten, heerlijk om in te liggen, grappig om erop te springen of handig om hun nagels eraan te scherpen...
Vanuit het hostel hebben we zowel de Braziliaanse kant als de Argentijnse kant van de watervallen bezocht. Dit is zo'n indrukwekkende watermassa dat woorden het niet goed kunnen beschrijven, geniet dus maar van de foto's.
Zoals jullie in onze verhalen tot nu toe hebben kunnen lezen valt er hier ook af en toe wat regen. Hoeveel regen er valt dat hebben we kunnen zien bij de watervallen maar ook bij het Itaipu dam (grootste stuwdam ter wereld). Er is bij deze dam een soort overloop voor als het waterniveau te hoog wordt. Deze is 90% van de tijd gesloten maar tijdens ons bezoek spoot het water er doorheen!
Gelukkig schijnt er vandaag weer een heerlijk zonnetje. Wij pakken vanavond de bus naar Florianopolis vanwaar we doorreizen naar Garopaba, een klein stadje aan de zee dat bekend staan om het golfsurfen en walvis spotten. Klinkt ons goed in de oren!
Ciao ciao Martijn en Marion
26 Oktober 2009 - 18:21
Ilse En Joost:
Leuk allemaal weer hoor! Echt super mooi die watervallen!
Ik hoop wel dat jullie snel wat beter weer hebben!
Dikke kus en mail van de week wel weer even om jullie op de hoogte te houden van hier:)
26 Oktober 2009 - 18:32
Frans En Willy:
Ha die M en M
Wat een avonturen weer zeg! En wat een mooie foto's, vooral bij de watervallen. Wij vonden de Cascade van Herisson al zo mooi! Martijn, het valt me op dat je steeds meer haar krijgt en steeds minder gezicht...
haha! Dikke kus p en m -
26 Oktober 2009 - 18:38
De Rozenboompjes:
Wat een water allemaal, maar wel ontzettend mooi en gelukkig katten in beeld! En jullie tentje is een topper zo te horen en groot genoeg voor inwoning? groetjes en knuffels A+N -
26 Oktober 2009 - 20:53
Corina En Benjamin:
Wauw, wat een gave watervallen! Die panorama is mooi om uit te vergroten! Kan me voorstellen dat jullie enorm genieten! Goed zo! Leuk filmpje trouwens ook! Haha!!
Kus van ons -
26 Oktober 2009 - 22:20
Nicoline:
Super leuke foto's en video.
Jullie genieten er allemaal echt van, leuk om te zien.
Hier gaat alles goed en morgen zal ik de foto's laten zien aan de kinderen, al die dieren vinden ze leuk.
xxx nicoline, jeroen en kids.
27 Oktober 2009 - 11:02
Laura:
zooo, mooi zeg!!! daar wil ik ook wel heen :)
xx -
27 Oktober 2009 - 11:05
Rob En Jolien:
Hey zus en zwager, weer een mooi verhaal! Leuk je nog even gesproken te hebben na mijn verjaardag. Veel plezier met de walvissen en het surfen.
P.s. de plaatselijke wasbeer is eigenlijk een neusbeertje. Ze horen heel speels te zijn. -
27 Oktober 2009 - 14:03
Leo En Jacqueline:
nou lekker watervalletje zeg! wat een watergeweld.
geniet ze verder.
Zijn benieuwd naar het volgende wat jullie gaan zien en doen.
groetjes x -
27 Oktober 2009 - 15:50
Lonneke:
Hoi Marion,
Vandaag je e-mailtje gelezen op werk! Lief dat je nog aan ons denkt.
Deze foto's zijn ook weer indrukwekkend! Je blijft stralen en Martijn ziet er steeds ruiger uit haha. Het gaat goed zo te zien!
Groetjes maar weer van mij! Lonneke -
27 Oktober 2009 - 17:53
Eveline:
Wat een prachtige foto's en video! En erg leuk verhaal. We kunnen zo goed een (kleine) indruk krijgen van wat jullie daar zien en meemaken! Wow! In het echt moeten die watervallen nog indrukwekkender zijn! Heel mooi. Maar ook heftig zoveel regen, storm, uitval van electriciteit... Maar zo te zien genieten jullie met volle teugen. Ga zo door!
Kus Eef -
27 Oktober 2009 - 21:31
Patries:
Hoi,
Jeetje zeg. Ik vind jullie echt super stoer!
Er is trouwens nu officieel 34 cm minder Patries.
Groetjes en veel surf plezier!
dikke kus -
27 Oktober 2009 - 21:47
Hanneke:
Hoi eindelijk tijd om even jullie te volgen, wat een enorm gaaf avontuur beleven jullie. Op de foto's te zien genieten jullie geweldig ben soms best wel jaloers op jullie, maar ik wens jullie nog vele mooie beelden, indrukken etc. toe. Pas goed op elkaar en geniet ook voor mij. Ik probeer zo nu en dan ook even te schrijven maar zit niet zo heel vaak achter de pc dus! Tot schrijfs xx hanneke -
28 Oktober 2009 - 22:35
Manon:
Hey dushi's,
Wat een water zeg! En dan ook in alle opzichten! Ziet er wel allemaal prachtig uit.
En uh, Martijn, volgend jaar misschien iets grotere rugzak kopen, dat er ook een scheermesje bij past..... ;)
Heel veel plezier nog, geniet er van!
Kus -
30 Oktober 2009 - 13:02
Claire:
Jeetje wat super!
Iguacu staat ook echt op mijn lijstje, wie weet in januari ;-)
Eigenlijk zouden we ook geluid moeten hebben bij de foto's..hihi Volgens mij weet je niet wat je hoort met al dat water..
Hoop dat het golfsurfen en walvis spotten helemaal super is!
Dikke kus vanuit NL -
31 Oktober 2009 - 19:09
Mirza:
Leuk om alles te lezen hoor!Misschien hebben jullie iets aan deze tip; in de jungle in Indonesie vertelde een gids me dat er zout rondom de slaaplaats gestrooid werd om bv slangen uit de buurt te houden.Is vast ook doeltreffend voor allerlei andere beestjes.. Groetjes,mirza -
01 November 2009 - 09:18
V.O.V.:
He Pim,
We gaan zo meteen naar de Bokbier beurs in A'dam. We nemen er een (of twee....) op jou!
groet,
Ties -
03 November 2009 - 18:58
Jolande:
Hoi Martijn en Marion,
Goed jullie zo te zien genieten. En wat zien jullie een hoop mooie dingen. Eigenlijk om jaloers op te worden.
Geniet samen nog veel meer. Kus en een dikke knuffel van ons allemaal. -
04 November 2009 - 14:13
Angela:
Hey hey,
Zo te lezen vermaken jullie je weer prima. Ben wel een beetje jaloers maar gun het jullie van harte :P.
Betreft die katten in de tent, vertroetelen jullie ze zelf niet veel te veel? :D Hoop dat jullie weer snel goed weer krijgen. Dikke kus Angela -
06 November 2009 - 07:00
Joost En Kir:
wouw , als ik al nietb jaloers was ben ik het nu!!
geniet ervan !
Greetz,
Kir en Joost -
10 November 2009 - 14:42
Diana (HV):
Wat een prachtige fotos, ben al benieuwd naar je volgende verslag! Bedankt voor je lieve mailtje naar het werk!
Groetjes, Diana -
11 November 2009 - 17:34
Nanda:
Martijn, hoe gaat het ermee, of je lekker eet of slaapt daar.
of jullie het naar jullie zin hebben daar in het buitenland.
Ik ben daar ook geweest bij de watervallen, daar word je erg nat, maar dat weten jullie ook.
Prettige tijd samen.
groetjes Nanda pegasusstraat. -
11 November 2009 - 19:03
Elena:
dat is schrikken, martijn een baard!, dat is geen gezicht.
Want ik vond jou zonder baard veel knapper.
en met mijn paardjes gaat het heel erg goed.
en met mijzelf ook, alleen nog mijn arm.
groetjes van elena.
paardjes: Hyndra, lille -
11 November 2009 - 19:08
Rolf Pegasusstraat:
martijn jij moet,
ben een beetje boos.
jij moet jou baard eraf scheren.
fijne vakantie groeten van rolf -
11 November 2009 - 19:14
Nicoline:
zit hier met een paar cliënten op werk, jarloers te kijken met hun naar jullie foto's.
wat heb ik zin om naar jullie toe te komen, maar ja, Sinterklaas komt volgend week weer in het land.
misschien mag ik mee in de zak, ojee nu hebben de cliënten commentaar, ik mag niet weg.hihihi
xxx nicoline en de rest van de cliënten van de pegasusstraat.